Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /chroot/home/endoblog/endoblog.hu/html/kurzusok/wp-content/plugins/learndash-course-grid/includes/class-utilities.php on line 494
1. nap - Tanuloszoba

1. nap

Üdv! 

Csodás napot kívánok! 

Máris itt a napi feladatod. 

Boldog vagyok, hogy köreinkben üdvözölhetünk Téged is. tudnod kell, hogy elképesztően büszke vagyok Rád már most, így a legelején. Nem kis fába vágtad a fejszédet.

Napi hét percet fog tőled kérni ez a program, egy éven át, minden nap. Persze másképpen is ránézhetsz erre a dologra. 
 

Elgondolkodtál azon, hányszor b@szol el naponta hét percet idóta posztok likeolgatásával, érdektelen cikket pörgetésével, mások kamuéletébe való belekukucskálásával a Facebookon, vagy csak egyik szobából a másikba ténferegve, kanapén szottyadva? Mi lenne, ha ebből az egyik hét percet a saját életed gatyába rázására fordítanád?

Elgondolkodtál azon, vajon hányszor nyúlsz a zsebedbe naponta két-háromszáz forintért, csak venni egy csokikát, csak még egy vizes lötyi eszpresszót a büfében, csak még egy szál cigit, csak még egy idióta magazint? Mi lenne, ha ebből az egyik kétszáz forintot most magadba, a saját fejlődésedbe, épülésédbe fektetnéd?

Mi lenne, ha egy év múlva ilyenkor az az ember lennél, aki mindig is lenni akartál, egy olyan életet élve, amilyet mindig is szerettél volna?  

Hát ezért vagyok büszke Rád már most. Mert Te hoztál egy döntést. ezért  a döntésért az 1 év múlvai önmagad hihetetlenül hálás lesz neked. 

Szóval, másképpen tekints erre, másképpen tedd fel a  kérdést. Ne azt nézd, mit fog kérni tőled ez a program, hanem hogy mit fog adni. Napi 7 percet fog adni, magadtól, magadnak. Hidd el, megéri, és hidd el, megérdemled. 1 éven keresztül napi 7 perc az összesen 2555 perc.

Napi hét perc mozgással visszaszereztem az egészségemet. Napi hét perc tanulással elsajátítottam egy idegen nyelvet. Napi hét perc intenzív foglalkozással mintaebet varázsoltam a szörnyeteg border collie kutyánkból. Napi hét perc zónázós takarítással patyolattisztaságúnak érezhetem az otthonunkat. 

 Most azt képzeld el, mire vagy képes, ha napi hét perccel magadat ajándékozod meg. Napi hét perccel, évi 2555 perccel  világokat lehet mozgatni- a te világodat mindenképpen! 

Nem teketóriázunk, belevágunk rögtön. Érdemes kinevezned erre az évre egy füzetet, – válassz egy szépet, amelybe igazán örömmel írsz, jegyzetelsz, javaslom, hogy kemény borítású legyen, és vastagabb, hiszen egy évig lesz a társad. 

Máris itt az első napi feladatod. Az első időszakban arról lesz szó, hogy felmérjük, honnan is indulsz, mi a te személyes kiindulópontod. Az első három nap feladata elsőre nagyon könnyűnek tűnhet, de ha leülsz és őszintén átgondolod, bizony, szuper szemfelnyitogató kérdések ezek. Tökéletes bázis, amelyre építkezhetünk az előtted álló év során. 

Elő a füzetekkel, és csapd fel az első oldalon, írd fel középre:
KI vagyok én?

És egészen egyszerűen válaszold meg. Figyeld, mi mentén határozod meg magadat, hogyan írod le önmagad? A munkád a meghatározó: multikatona/ügyvéd/orvos/hr-es vagyok? Vagy a családi állapotod: újdonsült feleség/özvegy/elvált/menyasszony vagyok? Az a fontos, kinek a kije vagy? Apukád lánya, húgod testvére, párod barátnője? Gondolkodj el őszintén, és adj választ erre az egyszerűnek tűnő kérdésre:

Ki vagyok én? Ugye, nem is olyan egyszerű? 

Az ilyen listázós, összeírós elgondolkodtató feladatok során mindig figyelj magadra, a benned a feladat közben felmerülő érzésekre és gondolatokra. Este, lefekvés előtt újra nézz rá a listádra, és ha eszedbe jut még valami, bátran egészítsd ki. 

Az első napi feladat kérdését ne feledd majd 1 év múlva, 2020 január 1-én is feltenni magadnak, és összehasonlítani a mai válaszaiddal. (Ne félj, emlékeztetlek majd erre akkor is.)

Holnap újra találkozunk, izgalmas új vizekre evezünk. Jó gyakorlást kívánok! 

error: Védett tartalom!!