Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /chroot/home/endoblog/endoblog.hu/html/kurzusok/wp-content/plugins/learndash-course-grid/includes/class-utilities.php on line 494
191. nap - Tanuloszoba

191. nap

Máris itt a napi feladatod. 
Elő a füzetekkel, jöhet a nap feladata. 

A leggyakoribb kifogások úgy kezdődnek, “Majd, ha…

Majd ha lesz elég pénzem.
Majd ha több időm lesz.
Majd ha már teljesen felkészült leszek.
Majd ha lefogytam.
Majd ha vége van a válságnak. 
Majd ha lediplomáztam. 
Majd ha jön egy égi jel, hogy ez az utam…
Majd ha normálisabb lesz a helyzet Magyarországon. Ezeknek, alkotni? 

Vagy:
Nem vagyok elég kreatív/okos/vékony/magas/gazdag/rátermett/tanult/fiatal/tehetséges…
A mai feladatod, hogy kutass egy kicsit a múltadban a kifogáslistáddal a kezedben, és keress olyan eseményeket, amelyekkel már megcáfoltad a kifogásaid alapjának létjogosultságát. 

Például, úgy gondolod lusta vagy, de  a főnököd büszke rád és nyilvánosan megdicsért a múltheti értekezleten, mert sütit sütöttél a karácsonyi bulira? Csinál ilyet egy lusta ember? 

Valószínűtlen, hogy ezek a kifogások igazak, erről már beszéltünk. De ha még egy részük igaz is lenne… Addig a döntésig kell eljutnod, hogy oké, nem vagy tökéletes, és a körülmények sem tökéletesek, mint ahogy soha nem is lesznek azok…de a tökéletlenség ellenére, a kifogásaid és racionalizációid ellenére te elindulsz az utadon a céljaid felé- ennyi az egész. Bármilyen indokkal próbáltad igazolni a helyben maradásodat, ne feledd sosem: semmilyen külső tényező nem tud erősebb lenni annál, ami belülről jön. 

Nos, te milyen kifogásoknak mutatsz ma fityiszt, és merre indulsz? 

 
Milyen érzések és gondolatok merülnek fel benned a gyakorlat készítése közben.  Nagyon sok mindent összeírhatsz! Ugye, nem is olyan egyszerű? 

Holnap újra találkozunk, izgalmas új vizekre evezünk. Jó gyakorlást kívánok! 

 

error: Védett tartalom!!