Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /chroot/home/endoblog/endoblog.hu/html/kurzusok/wp-content/plugins/learndash-course-grid/includes/class-utilities.php on line 494
218. nap - Tanuloszoba

218. nap

Máris itt a napi feladatod. 

Vajon hány felesleges tárgytól szabadultál meg eddig?

Én általában tematikusan haladok: először átnézem a ruhásszekrényt, aztán a gyerek kinőtt, megunt holmijait, végül a konyhát és a kamrát. 

Néhány tipp, ha nehezen megy  a dolog:

 

  1. Hívj segítséget

Kérd meg az egyik barátnődet, hogy legyen a támaszod. Ő sokkal objektívebb lesz, a kidobjam-ne dobjam ki dilemmában.

2.Üzletelj

Igaz, ami igaz: ami drága volt, attól nehezen válunk meg, akkor is, ha full felesleges. Ha jó állapotban van az adott tárgy, próbáld meg először eladni. Facebook Marketplace és csoportok jó megoldás, gyors és egyszerű. Már Magyarországon is elérhető a Vinted alkalmazás, érdemes letöltened. 

3. Cserebere napok szervezése

Jó ötlet a közösségedben cserebere napokat tartani, ami nálad már csak a helyet foglalja, mert unod, nem használod, nem hordod, az másnak még kincs lehet, és fordítva. Szánd rá az időt, és szervezd meg az utcádban, gyerek ovijában, közösségi kávézóban, vagy internetn. 

 

És hogy mi ebben a pszichológia? 

 

Először is, ami kint, az van bent, és vice versa, ha rend vesz körül, könnyebb önmagadban is rendet, harmóniát találnod. 

A szelektálás hatékonyság érzetet ad, ha eladományozol valamit, az büszkeséggel és örömmel tölt el, a közösségi események szervezése pedig kimozdít a komfortzónádból és növeli a támogató szociális kapcsolatok kialakulásának esélyét. 

 

Hidd el, pontosan ismerem az érzést, amikor kiöntöd a szekrényed teljes tartalmát a padlóra és abban a pillanatban meg is bánod az egészet, de hidd el, amikor kész vagy, pontosan tudni fogod, hogy megérte. 

És most biztos mindenféle helyekre küldesz el gondolatban, hiszen azt ígértem, napi hét perc, de ne feledd, haladhatsz polconként is, nem kell egyszerre nekiesned mindennek! 

Milyen érzések és gondolatok merülnek fel benned a gyakorlat készítése közben.  Nagyon sok mindent összeírhatsz! Ugye, nem is olyan egyszerű? 

Holnap újra találkozunk, izgalmas új vizekre evezünk. Jó gyakorlást kívánok!

 
error: Védett tartalom!!