Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /chroot/home/endoblog/endoblog.hu/html/kurzusok/wp-content/plugins/learndash-course-grid/includes/class-utilities.php on line 494
225. nap - Tanuloszoba

225. nap

Máris itt a napi feladatod. 

Elő a füzetekkel, jöhet a nap feladata. 

Tudatos közlekedés

Késés, tulakodás, tömeg, rossz szagok, na meg a mobilfüggő, türelmetlen, feszült utasok…néha ez már túl sok. Van, akit a szorongásig, pánikig tol ez a téma… reggel, munkába igyekezve, csúcsidőben főleg. 

Kapcsold ki a kütyüdet, tedd le a könyvet.Nézz körül, figyeld az elsuhanó tájat vagy a metró, alagútját, nézz ki a busz ablakán, próbálj a legtávolabbra nézni!

 Aztán hunyd le a szemed, figyeld a szerelvény zakatolását,  a busz hangjait, az ajtók nyitódásának ritmusát.

Ha nagy a tülekedés, hagy magad sodródni a tömeggel.

A szemhéjad takarásában teremtsd meg a belső békédet összontosíts a légzésedre!

 

Képzeld el, hogy körülölel téged egy gyönyörű, aranyszínű fénygömb, és hiába az emberek most az intim szférdádon belül vannak a tömeg miatt, 

Aztán nyisd ki a szemedet, tekinteteddel keresd a kinti tájat,tudatosítsd a hangokat, amelyek körülvesznek. Ha megérkeztél, mosolyogj egy utastársadra és szállj le!
 

A tudatos közlekedés egyáltalán nem csak akkor lehet hasznodra, ha szorongsz az utazástól. Próbáld ki akkor is, ha sosem tapasztaltál meg szorongást közlekedési eszközön, jól fog esni a lecsendesedés! 

Milyen érzések és gondolatok merülnek fel benned a gyakorlat készítése közben.  Nagyon sok mindent összeírhatsz! Ugye, nem is olyan egyszerű? 

Holnap újra találkozunk, izgalmas új vizekre evezünk. Jó gyakorlást kívánok! 

error: Védett tartalom!!