Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /chroot/home/endoblog/endoblog.hu/html/kurzusok/wp-content/plugins/learndash-course-grid/includes/class-utilities.php on line 494
34. nap - Tanuloszoba

34. nap

Máris itt a napi feladatod. 

Elő a füzetekkel, jöhet a nap feladata. Továbbra is az önismeret a fő témánk. 
 

  1. Hunyd le a szemed, és képzelj magad elé egy sivatagot – homok, ég, látóhatár!
  2. Most képzelj egy kockát a sivatagba. Figyeld meg jó alaposan: mekkora, milyen színű, miből van?
  3. Majd képzeld el, hogy feltűnik egy ló a sivatagban! Milyen ez a ló? Milyen színű? Mit csinál?
  4. Végül képzelj el egy létrát is a sivatagban. Milyen ez a létra? Hogyan áll? Miből van?

Jegyezz meg jól minden részletet az egyes elemekkel kapcsolatban, akár le is írhatod! Ha mindennel megvagy, csak akkor olvasd el a megfejtést!

Milyen a kockád?

A kocka Te vagy, illetve mindaz, ami titokban lenni akarsz, és amilyennek szeretnéd, hogy mások lássanak. A kockád a kielégítetlen érzelmi igényeidet is elárulja.

Ha a kockád nagy és masszív, akkor nagy önbizalommal rendelkezel, és fontos számodra, hogy a környezetedben élők erősnek, felelősségteljesnek lássanak, és bátran forduljanak hozzád tanácsért. Ha emellett a színe is sötét, pl.: fekete, az arra utal, hogy lényeges számodra a hatalom, és hogy ellenőrzésed, befolyásod alá vond a környezetedben élőket.

Ha a kockád kicsi, akkor kevés az önbizalmad, elképzelhető, hogy vészesen alulértékeled önmagad. Valószínű egyedül és védtelennek érzed magad – különösen, ha üveg a kockád, ami átlátszó és törékeny. Titokban úgy gondolod, hogy mások keresztülnéznek rajtad, semmibe vesznek.

Ha a kockád közepes méretű az megfelelő önértékelésre és önbizalomra utal. Te is és a környezeted is olyanak lát, és fogad el, amilyen vagy. Ha a színe szürke vagy halvány, akkor kissé egyszerűnek, középszerűnek, megszokottnak érzed az életedet, a mindennapjaidat.

Ha azonban fényes, csillogó kockát láttál, az arra utal, hogy fontos számodra a siker, a hírnév, az, hogy mások csodáljanak és dicsérjenek.

A hideg kő vagy fémkocka arról tanúskodik, hogy túlzottan kontrollálod érzéseidet, megkeményítetted a szívedet.

Jöjjön a ló!

A ló azt jelképezi, amit a párodban keresel, vagy amit az aktuális szerelmi kapcsolatodban hiányolsz.

A legtöbben barna lovat képzelnek el, ami rendes, gyakorlatias, hétköznapi partnerre utal.Fehér ló esetén olyan partnerre vágy, aki szellemi társad, illetve a meg lévő szerelmedben ezt értékeled leginkább. Ha azonban egy fekete csődört láttál, akkor valószínű, hogy egy szenvedélyes latin szeretőről álmodozol, vagy szeretnéd megfűszerezni, kalandosabbá tenni társaddal a pásztorórákat. Ha aranysárga, díszes lovat láttál, akkor egy bőkezű úriemberre vágysz, aki minden földi jóval elkényeztet, és a tenyerén hordoz.

Ha a pacikád közvetlenül a kockád mellett volt, úgy olyan férfira van szükséged, akire mindig támaszkodhatsz, aki melletted van, és nem kóborol el. Ha a lovacskád vágtázik, akkor szereted, ha a partnered nem egy otthonülő, unalmas személyiség, hanem aktív, spontán alkat – csak vigyázz el ne kóboroljon!

Hogy állsz a létrával?

A létra a hivatásodat, a munkádat szimbolizálja.

Az öreg, korhadt, ütött-kopott, rozoga létra azt jelzi, hogy a jelenlegi munkádat sivárnak, nyomasztónak érzed. Lehetséges, hogy már nem találsz benne elég kihívást, vagy úgy érzed, nem tudsz továbbfejlődni. Csalódottságra, rossz munkahelyi körülményekre is utalhat. Érdemes lenne elgondolkoznod a pálya- vagy állásváltoztatáson…

Ha a létrád fémből készült, vagy nagyon nehéz, és teljes súlyával rád nehezedik, akkor nagy rajtad a munkahelyi nyomás, a felelősség terhe, úgy érzed, mindenki tőled vár megoldást. Lehetséges, hogy egy kevésbé stresszes állásról álmodsz, ahol nem támaszkodnak ilyen sokan és ennyire rád, vagy olyanról, ahol kreativitásodnak nagyobb teret adhatsz.

A jó állapotban lévő, erős létra arra vall, hogy elégedett vagy a munkáddal és a munkahelyi körülményeiddel, kollégáiddal, biztonságban érzed magad.

A kétágú létra magától is megáll a lábán. Ha tehát kétágú létrát képzeltél el, akkor szívesen dolgozol egyedül és önállóan, szereted a függetlenséget. A két ágú létra a több lábon való állást is jelentheti.

 

Milyen érzések és gondolatok merülnek fel benned a gyakorlat készítése közben.  Nagyon sok mindent összeírhatsz! Ugye, nem is olyan egyszerű? 

Holnap újra találkozunk, izgalmas új vizekre evezünk. Jó gyakorlást kívánok! 

 
error: Védett tartalom!!