Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /chroot/home/endoblog/endoblog.hu/html/kurzusok/wp-content/plugins/learndash-course-grid/includes/class-utilities.php on line 494
45. nap - Tanuloszoba

45. nap

Máris itt a napi feladatod. 

Elő a füzetekkel, jöhet a 45. nap feladata. 

Talán az elmúlt sminkmentes napokon észrevetted azt is, hogy a kevesebb sminkeléssel reggel több időd szabadul fel. Ezen felbuzdulva most olyan praktikákat osztok meg veled, amelyek nekem segítenek az időm hatékony beosztásában, de nem éreztetik azt velem, hogy ki akarom zsigerelni magamat. 
A mai feladatod, hogy olvasd el a tippeket, inspirálódj, majd gondold át, melyek lehetnek a te saját, személyes időhatékonyság fokozó tippeid saját magadnak!  

Amiről most írok nektek, az rengeteg páciensemet foglalkoztatja. A betegségem idején én magam is szembetalálkoztam ezzal a problémával, és mivel pici babám volt otthon, nagyon hamar ki kellett dolgoznom egy megfelelő és hatékony módszert, amivel ezt a problémát orvosolhattam. Hogy mi is ez a gond, amely megnehezítette az életemet, most pedig számtalan betegemnek okoz fejtörést?

 

A krónikus betegséggel való küzdelemben nem csak magával a betegséggel kell szembenézni, hanem mindazokkal a módokkal, ahogyan ez az állapot átszövi az ember életét. annyi dolog megváltozik az első tünetek felbukkanásával, de főként a diagnózis megszületése után. Az első sokk után – miután minden fellelhető információt magadévá tettél az interneten, azon veszed észre magad, hogy az addig sem unalmas, tétlennek nem nevezhető  életed fenekestül felfordul, és a naptáradban a bevásárlás,a  főzés, az orvoslátogatás és kontrollok, az alternatív “ártani biztos nem árt” módszerek  és tornák időpontjai körül kezd el forogni. Egy kis késés a munkahelyről, egy baráti találkozó ugrik, hopp, ma nem volt időd beszélgetni a  pároddal, és huppsz, máris eltelt a hét.

Mindemellett kellene teljesítened  a munkahelyen, a háztartásban, ha már van gyermeked, anyaként, párod mellett társként, nőként. A 24 óra, ami eddig éppen elegendőnek bizonyult, most már úgy érzed, semmire sem elég. Most nem megyek a szokásos irányomba- hogy miért fontos az egészséges táplálkozás, de miért nem éri meg teljesen feláldozni az életedet ennek az oltárán. 

Most másról lesz szó, megosztok veled néhány trükköt, ami nekem segített a napot megnyújtani néhány órával. Íme az időmanagement tippjeim amelyek egy  krónikus betegséggel élő pácienseimtől tanultam, de igazán nem csak betegeknek lehet hasznára, hanem bárkinek, aki érezte már úgy, határidők lebegnek a feje felett. 

  1. Érd e kevesebbel- már ami az alvást illeti. Kelj fel mindeni előtt, és tudd le a napi adag tornát, jógát, amíg még alszik a család. Fél órával kevesebb alvás nem oszt nem szoroz, de ugyanennyi mozgással máris sokat tettél az egészségedért.
  2. Kösd össze a muszáj- dolgokat az új elfoglaltságaiddal. páldául, ha van kutyád, és eddig minden este levitted  a kutyafuttatóba, ahol kiszaladgálhatta magát, te meg a telefonodat nyomkodtad közben, most tedd őt sporttársaddá, és menjetek el inkább kocogni.
  3. Bevásárolni menj kocogva vagy kerékpárral. Ha szeretsz olvasni, tedd ezentúl szobabicajon.
  4. Ha főzöl, főzz nagyobb adagot, és fagyaszd le a maradékot, jó lesz későbbre.
  5. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt nyersen, válts ki étkezést vegán fehérjeturmixszal, azonnal eheted nincs felesleges pepecselés.
  6. Ne félj kaját rendelni, csak jól nézd meg, honnan teszed! Most már szinte bárhol elérhetőek igazán egészségesd, minőségi alternatívák is.   A kajarendelős dobozok mikrózhatóak, így fél perc alatt meleg kajához juthatok bárhol, bármikor, és a megtakarított időmet hasznos dolgokra fordíthatom. Valamint, mosogatni sem kell…:-D A műanyag dobozokat kiviszem a szelektívbe és agyő bűntudat. Nekem bevált ez a módszer, jó megoldás annak, aki nem ér rá a konyhában pepecselni minden áldott nap. 
  7. Ha orvoshoz mész, vigyél magaddal laptopot, és dolgozz a váróban-tuti lesz csúszás.
  8. Szerezz be otthon elvéhgezhető tornákat, jógákat, így megspórolod az utazást, és nem kell alkalmazkodnod mások órarendjéhez. 

Plusz egy: Figyelj arra, hogy a sok elfoglaltság mellett minden nap legyen időd arra, hogy megöleld a számodra fontos embereket, megkérdezd hogy vannak a szeretteid, ne ess bele abba a hibába, hogy csak saját magaddal foglalkozol. Légy kapcsolatban magaddal és másokkal is!

Milyen érzések és gondolatok merülnek fel benned a gyakorlat készítése közben.  Nagyon sok mindent összeírhatsz! Ugye, nem is olyan egyszerű? 

Holnap újra találkozunk, izgalmas új vizekre evezünk. Jó gyakorlást kívánok! 

error: Védett tartalom!!