Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /chroot/home/endoblog/endoblog.hu/html/kurzusok/wp-content/plugins/learndash-course-grid/includes/class-utilities.php on line 494
69. nap - Tanuloszoba

69. nap

Máris itt a napi feladatod. Ez abban segít, hogy a továbbiakban  szokásoddá váljon követned a haladásodat, és folyamatosan monitorozd magad az utadon. Időről-időre fel fog bukkani ez a feladat ebben a tréningben, hogy finoman emlékeztessen és motiváljon a továbblépésre. 

A következőképpen tudod figyelmeztetni magadat a céljaid mellett való kitartásra. Megtervezni még hagyján, arra még rávesszük magunkat, de mi garantálja, hogy végig is csináljuk?

Egészen egyszerűen az, hogy kövesd figyelemmel és ellenőrizd a haladásodat. De mit is jelent ez?

Rendszeresen nézd meg a terveid, feladataid státuszát. 

Egyrészt tényleg tudod így, mivel haladsz, mivel vagy elmaradva, hol érdemes jobban belehúzni, másrészt viszont ösztönzőleg is hathat, működési módunktól függően akár úgy, hogy amit már megcsináltál, elértél annak örülsz és emiatt lesz kedved a többi feladathoz; vagy amivel elmaradtál, azt szeretnéd mindenképpen pótolni, befelyezni, végigcsinálni és ez hat rád úgy, hogy aztán tényleg megteszed amit kell!Lépések:

1. Vedd elő a Céljaidat és a kitalált Álom munkát

Korábban a célokból már kiválasztottál egy párat és elkezdted megtervezni hogyan is állj neki, mi kell hozzá, azt hogyan tudod megteremteni, csináltál feladatokat és adtál nekik határidőket.

 2. Először is nézd meg hogy állsz ezekkel.

Vedd számba, mit csináltál meg eddig a tervezettből, jól sikerültek, vagy még kell rajta dolgozni, esetleg hosszabb távú feladat volt és még nem járt le a határidő?

Ha valami kész, vagy folyamatban van, jelöld meg a naplónkba, pipáld ki.

Valamivel esetleg nem haladsz, nem boldogulsz? Nézd meg mi a baj, csak a szokásos nincs rá időm, vagy inkább nincs hozzá igazán kedvem, vagy egyszerűen nem jön össze?.

Ha az utóbbi, akkor lehet, hogy nem jó az irány, a feladat, gondold át újra, tényleg ez kell nekem?

Akár az eredeti célt, hivatást is át lehet gondolni.

3. Feladatok átgondolása

Ha határozott igen a válasz arra, hogy ez kell neked, akkor csak az oda vezető utat, a feladatokat kell átgondolni, van esetleg olyan, amit most még nem tudsz megtenni, mert pl. vagy belső, vagy külső feltétel nem adott?

Nézd meg, ahhoz mi kell, hogy ez a feltétel meglegyen.

4. További célok, tervek

Ha a korábbi célok, feladatok átnézése, korrigálása, módosítása megtörtént, és úgy érezed, már állsz azokkal olyan jól, hogy másra is van időd, vagy valamit már be is fejeztél, elérted, így lehetőséged nyílik további élet területen is továbblépni, akkor elkezdheted a folyamatot elölről egy új területen, vagy folytathatod új célokkal, tervekkel is.

5. Ha kell: Újratervezés

Előfordul, hogy pár héttel, hónappal később, mert mi vagy a körülményeink változtak, már nem azt az irányt, célt, tervet tartjuk jónak, mint korábban. Ilyenkor nem szabad kétségbe esni, egyszerűen újra kell tervezni az adott területet, témát, irányt, feladatot.Itt semmi másra nem kell gondolni, mint hogy újra végigmenni a korábbi gyakorlatokon.

Először persze meg kell találni mi nem jó, mivel van gond. Ehhez már elvileg a Tervek követéséből vannak inputjaid, de az előző lépés átgondolásából is felismerhettél már pár dolgot.Ezek alapján válaszd ki, hogy honnan kell újraépítened a folyamatot. Szokás szerint dokumentálj, változás követéssel, és tartasd itt is az egyensúlyt, csak azt dob ki, tedd félre, ami tényleg nem kell!

Innentől minden második hónap elején vedd elő a naplódat, és nézz bele, értékeld, hol tartasz az utadon! 

Milyen érzések és gondolatok merülnek fel benned a gyakorlat készítése közben.  Nagyon sok mindent összeírhatsz! Ugye, nem is olyan egyszerű? 

Holnap újra találkozunk, izgalmas új vizekre evezünk. Jó gyakorlást kívánok! 

error: Védett tartalom!!