Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /chroot/home/endoblog/endoblog.hu/html/kurzusok/wp-content/plugins/learndash-course-grid/includes/class-utilities.php on line 494
83. nap - Tanuloszoba

83. nap

Gondolkozz el a kérdéseken, és döntsd el, te egyetértesz-e az állításokkal, amelyek a kérdések mögött meghúzódnak. 

1. Gyakran döbbensz rá arra, hogy többet akarsz?

 

Sokan vélik úgy, hogy ahhoz, hogy elégedett legyél az életeddel és boldogan tölthesd a mindennapjaid, meg kell tanulnod, hogy mindig magasabb célokért küzdj, ugyanakkor elfogadd azt, amid van. 

Állítás: Mindig kell egy cél, ami motivál. Igaznak tartod vagy sem? Rád ez mennyire jellemző? 

2. Az “épp elég” is boldoggá tesz?

 

Van aki épp ellenkezőleg látja ezt a dolgot. A jóért, jobbért való küzdelem igazán motiváló tud lenni, de ha valakinek csak a tökéletesség felel meg, akkor könnyen hibázhat, és örök elégedetlenségre kárhoztatik. . Olyan, hogy tökéletesség, nem létezik, és aki arra törekszik, hogy elérje, az sajnos boldogtalanná válik – hiszen állandóan csalódni fog, állandóan elégedetlen lesz.

Állítás: Mindennek tökéletesnek kell lennie, mindenek felett. Egyetértesz vagy sem? Rád mennyire jellemző a perfekcionozmus? 

3. Olyan keményen dolgoztál, amilyen keményen csak lehetett, hogy elérj oda, ahol most vagy?

 

A boldogság titka, hogy ha visszatekintesz az eddigi életedre, akkor nyugtázhatod, hogy amit eddig elértél, az a értelmes munkádnak köszönhető. Ha ezt jelenleg nem tudod elmondani magadról, ne félj, még nincs késő – dolgozz keményen ma és holnap learathatod a babérokat.

Állítás: A sikert kemény munkáért cserébe adják. Egyetértesz ezzel? Mennyire jellemző rád a szorgalom? 

4. Van olyan nagyobb célod, aminek eléréséért nagyon küzdesz?

 

Aközött, hogy valakinek van egy célja és aközött, hogy egyszerűen csak többre áhítozik, nagy különbség van. Ha kitűztél magad elé egy célt és jó úton haladsz afelé, hogy elérd, akkor minden apró eredménynek, minden megtett mérföldkőnek örülni fogsz. És ezáltal fejlődsz is.

Állítás: Minden apró lépés a cél felé sokat számít. Igaz vagy sem szerinted? Mennyire értékeled az apróbb eredményeidet?

 
Milyen érzések és gondolatok merülnek fel benned a gyakorlat készítése közben. Nagyon sok mindent összeírhatsz! Ugye, nem is olyan egyszerű? 

Holnap újra találkozunk, izgalmas új vizekre evezünk. Jó gyakorlást kívánok! 

error: Védett tartalom!!